loading


X
ПОЧИВКИ В ЧУЖБИНА - www.astralholidays.bg
Лято 2017 до-42%

Търси хотел в България
Най-добрите хотели в България онлайн

Търси хотел в цял свят
Хиляди хотели от цял свят на едно място

Прага е разположена сред красивите хълмове на платото Бохемия, на двата бряга на най-дългата река в Чехия – Вълтава. Центърът на града е съставен от пет исторически района – Храдчани
на десния бряг на реката; Мала Страна
между хълма и реката; Старе место – готическия „Стар град” на източния бряг на Вълтава; Йосифов – старото еврейско гето и Нове место на юг и изток от Старе место. В тези исторически райони, свързани от Карловия мост, се намират най-интересните забележителности в града. Всички те могат да бъдат разгледани по време на спокойна и приятна пешеходна разходка.Започнете от Храдчани с посещение на Кралския замък и неповторимата готическа катедрала Св. Вит и улицата на старите занаяти. Слезте по улица Нерудова към Мала Страна и брега на река Вълтава. След като прекосите Карловия мост, достигате до Старе место – един от най-романтичните райони на Прага. Следва площада на Стария град, с емблемата на града – Астрономическата часовникова кула на Кметството. В Нове место можете да се разходите по Вацлавския площад, който завършва с Националния музей на Чехия, съхранил нейната история.

Летище Ruzyne:

17 км северозападно от центъра на Прага
Такси: 30 мин./ около 25 – 30Евро на кола
Автобус: номера 179, 225, 254, 310, 510

Трансфери

За Ваше удобство Ви препоръчваме да резервирате предварително трансфер с кола и шофьор от летището до хотела.
Какво да правим в Прага?

Препоръчваме Ви организирана екскурзия с екскурзовод на английски език. Екскурзиите се провеждат всеки ден без понеделник в група с други туристи. За групи над 10 човека екскурзията може да се осъществи и с екскурзовод на български език.

Прага сити тур – автобусна обиколка и пешеходна разходка по маршрут: Операта, Вацлавския площад, Карловия мост, река Вълтава, Рудолфинума, Пражкия замък, Катедралата Св. Вит, Стария град, Еврейския квартал, Църквата Св. Никола, Църквата Тин, Площада на Стария град.

Круиз по река Вълтава – Приятна разходка по реката с незабравими гледки към прекрасните исторически паметници Рудолфинума, Карловия мост, Пражкия замък, Националния театър… На борда ще Ви предложат кафе, чай и сладки. Програмата завършва с пешеходна разходка в Стария град.

Нощна Прага – Неповторима романтична разходка по река Вълтава с корабче в продължение на 3 часа. На борда Ви очаква аперитив, студен и топъл бюфет с богат избор от ястия, приятна музика и незабравими гледки.

Замъка Конопище – Полудневна екскурзия до един от най-запазените замъци, само на 40км от Прага. Построен през 14 в., той съхранява колекции от оръжия, мебели и декорации.

Замъка Карлщейн – Полудневна екскурзия до най-забележителния средновековен замък, построен от император Карл ІV през 14 в. като хранилище на кралските бижута и документи.

АБОНИРАЙТЕ СЕ
ЗА НАШИТЕ
ГОРЕЩИ ОФЕРТИ
X
Абонирайте се за нашите горещи оферти
Всички полета са задължителни
ОК
AH Chat Software